Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παγωτό nutella soft serve

Παγωτό nutella soft serve
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Οι διακοπές μου τελείωσαν. Ήταν οι πιο μικρές (καλοκαιρινές) που έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά ήταν απίστευτα γεμάτες, με διασκέδαση, με κόσμο, με φαγητό, με εμπειρίες! Ήταν από τις καλύτερες διακοπές που έχω κάνει.
Γνώρισα και έκανα παρέα με πολύ κόσμο που δεν περίμενα, έκανα μπάνιο σε θάλασσες που είχα να επισκεφθώ πολλά χρόνια, έφαγα πολύ και καλό φαγητό, το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο από φιλοξενούμενους και κάθε μέρα ήμουν σχεδόν συνέχεια έξω. Φανταστικά!
Ελπίζω να κάνατε κι εσείς διακοπές, ακόμα και αν μείνατε σπίτι, να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας!

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Cheesecake ψυγείου

Cheesecake ψυγείου
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Εδώ και μία εβδομάδα, περίπου, είμαι διακοπές στο νησί μου, τη Νάξο. Δεν θα πω πολλά πολλά, γιατί, αν αρχίσω να περιγράφω και να εγκωμιάζω, θα γράψω βιβλίο και πολύ φοβάμαι ότι θα σας κουράσω. Θα προτείνω μόνο, εάν δεν έχετε επισκεφτεί το νησί μας, να το κάνετε, γιατί θα περάσετε πολύ όμορφα, ιδίως αν συνδυάσετε και γαστριμαργικές αναζητήσεις με τις ταξιδιωτικές.

Στις φετινές διακοπές είχαμε μπόλικες φιλοξενίες και για να ξεναγήσουμε τους φίλους μας, κάναμε εκδρομούλες σε πιο μακρινές παραλίες, χωριά κλπ. Εχθές, λοιπόν, πήγαμε στο Χαλκί, ένα χωριό (πανέμορφο και αρχοντικό) στην πεδινή Νάξο, για βόλτα και πρωινό (και όχι, δεν είναι το χωριό μου, απλώς μου αρέσει πολύ).

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Brownies γιαουρτιού με τριπλή σοκολάτα

Brownies γιαουρτιού με τριπλή σοκολάτα
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Δεν μου αρέσει καθόλου να πετάω τρόφιμα. Το θεωρώ τεράστια σπατάλη και μεγάλο κρίμα. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Γι' αυτό έπαθα σοκ, όταν διαπίστωσα ότι μας έχει μείνει πολύ γιαούρτι, του οποίου η ημερομηνία λήξης κοντοζυγώνει. Όταν λέω πολύ, εννοώ περίπου 1,5 κιλό.
Έπρεπε να βρω κάτι να το κάνω. Αλλά τι; Αποφάσισα σε γλυκό. Έψαξα συνταγές για γιαουρτόπιτα, αλλά βρήκα μόνο συνταγές για σιροπιαστές και βαριόμουν να φτιάχνω σιρόπια, άσε που με αυτή τη ζέστη τα σιροπιαστά μου φαίνονται ελαφρώς βαριά.
Μετά αποφάσισα να κάνω κέικ με γιαούρτι. Αναζητώντας συνταγές στα αγαπημένα μου φαγητοblogs, παρατήρησα ότι δεν χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα γιαουρτιού.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πατζαροσαλάτα

Πατζαροσαλάτα
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Καλημέρα, καλή βδομάδα και καλό μήνα! Πάλι κατάφερα και χάθηκα, αυτή τη φορά είχα κολλήσει με μία σειρά βιβλίων και δεν τα άφηνα κάτω με τίποτα, ούτε στο facebook δεν έμπαινα καλά καλά, ούτε να κοιτάξω για καινούριες συνταγές! Απίστευτο! Τέλος πάντων, είμαι στο τελευταίο βιβλίο τώρα και άρχισε ο προβληματισμός: να συνεχίσω να διαβάζω, γιατί θέλω να δω τι γίνεται παρακάτω, ή να κάνω και κανένα διάλειμμα, για να κρατήσει περισσότερο; Αποφάσισα στο δεύτερο, γιατί άρχισε να μου λείπει και το blog, και η γενικότερη φαγητοblogόσφαιρα.
Γι' αυτό θα μοιραστώ μια συνταγή που δεν έχει πολύ μαγείρεμα (ίσως και καθόλου), είναι δροσερή, είναι εποχής και φουλ στο χρώμα, να μας φτιάξει τη διάθεση στην αρχή της βδομάδας! Πατζαροσαλάτα, λοιπόν.