Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Κολοκύθια παπουτσάκια

Κολοκύθια παπουτσάκια
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Κάθε καλοκαίρι ερωτεύομαι ακόμα περισσότερο τα λατρεμένα κολοκύθια. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το αγαπημένο μου λαχανικό. Και γιατί όχι; Το ομολογώ: Το κολοκύθι είναι το αγαπημένο μου λαχανικό! Και μιλάω για το καλοκαιρινό, πράσινο κολοκυθάκι. Με το ξαδελφάκι του, την κίτρινη κολοκύθα, δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά.
Αλλά, ας μιλήσουμε για κολοκύθια! Δεν νομίζω πως έχω δοκιμάσει ποτέ φαγητό με κολοκύθι που να μην μου άρεσε: σε κεφτέδες, σε τάρτα, σε πίτα, ογκρατέν, τηγανιτό, ψητό, σε μουσακά, σε ομελέτα, γεμιστό με ρύζι, γεμιστό με κιμά αυγολέμονο, σε μπιφτέκια, μπριάμ, τουρλού, βραστό για σαλάτα, γεμιστό με τυράκι, τους ανθούς του γεμιστούς.... Μέχρι τώρα, όμως, δεν είχα δοκιμάσει παπουτσάκια (ούτε τις μελιτζάνες).

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μπιφτέκια με σπανάκι και μανιτάρια

Μπιφτέκια με σπανάκι και μανιτάρια
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Πάνε έντεκα μέρες που οι γονείς μου έφυγαν (επιτέλους, για διακοπές) και η μητέρα μου μού εμπιστεύθηκε το νοικοκυριό. Λόγω της εμπειρίας μου (έμενα μόνη μου αρκετά χρόνια), καταλάβαινα ότι το σπίτι μας είναι απείρως δυσκολότερο να φροντιστεί από ένα μικρό διαμέρισμα, αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μα τόσο κουραστικό. Ναι, οκ, δεν είχα ξανασχοληθεί με φροντίδα αυλής και κήπου, οπότε ήταν κάτι καινούριο για μένα. Αλλά όλες οι άλλες δουλειές; Κάνω δυο - τρεις τη μέρα και μετά βγαίνω knock out. Και ποτέ δεν τελειώνουν.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πατάτες ψητές με ντιπ καραμελωμένου κρεμμυδιού


Πατάτες ψητές με ντιπ
καραμελωμένου κρεμμυδιού
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Ένας τίτλος σιδηρόδρομος, για μία ανάρτηση με δύο, ουσιαστικά, συνταγές. Μία γενική (πώς ψήνουμε ολόκληρες πατάτες στο φούρνο) και μία ειδική (το ντιπ μας), τις οποίες ένωσα, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το ντιπ δεν πρόκειται ποτέ να συνοδεύσει κάτι τόσο απίστευτα όσο αυτές τις πατάτες.

Ωστόσο, μπορούμε να συνοδεύσουμε τις πατάτες μας και να το αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε άλλο ντιπ θέλουμε, ή με κάποια σαλάτα/αλοιφή (πχ μια τονοσαλάτα), ή με μία γεναία δόση τριμμένου τυριού ή απλώς με λίγο βούτυρο και πιπεράκι.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ρύζι καστανό αλά Μεξικάνα

Καστανό ρύζι αλά Μεξικάνα
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Είμαι απαράδεκτη, το ξέρω. Τελευταία ανάρτηση πριν δύο εβδομάδες και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Όχι, δεν πήγα διακοπές (ακόμα). Απλώς είχα πεταχτεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για κάτι δουλίτσες (καλά, έκανα και μιάμιση μέρα διακοπές) και μετά με έπιασαν οι ζέστες και ακολούθησε και μία απίστευτη βαρεμάρα. Όχι για μαγείρεμα, ούτε για τα φαγητοblogs. Αλλά βαριόμουν τόσο πολύ να ξεδιαλέξω τις φωτογραφίες. Και όσο το σκεφτόμουν, τόσο το ανέβαλα.
Τελικά σήμερα, αποφάσισα να αφήσω τη βαρεμάρα κατά μέρος και να στρωθώ. Ίσως φταίει που είχαμε γενική καθαριότητα σήμερα και στρώθηκα στο καθάρισμα. Δεν ξέρω. Μια φορά, ξεκουνήθηκα και αυτό έχει σημασία!