Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Cheesecake cappuccino καραμέλα

Cheesecake cappuccino καραμέλα
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Την Κυριακή που πέρασε, πέρα από το δεύτερο γύρο των εκλογών, ήταν και τα γενέθλια της πολυαγαπημένης μου αδελφής, στην οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Αφού, λοιπόν, αποφάσισε να καλέσει κόσμο για να γιορτάσει, ο κλήρος έπεσε στη μητέρα μας κι εμένα για το μενού. Μην φανταστείτε, δεν κάναμε τίποτα τραγικό, έτσι για τσιμπολόγημα. Τα αλμυρά, λοιπόν, τα ανέλαβε η μητέρα μας και εγώ πήρα πάνω μου το γλυκό.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σάλτσα καραμέλας

Σάλτσα Καραμέλας
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Μία διαδικασία που είχα πάρει από φόβο είναι αυτή για την καραμέλα. Είχα δοκιμάσει μια - δυο φορές να φτιάξω σάλτσα καραμέλας και, ενώ γευστικά είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα, είχα κάποια άλλα θεματάκια.
Ήθελα, όμως, να φτιάξω ένα συγκεκριμένο γλυκό. Και βασικό του συστατικό ήταν η σάλτσα καραμέλας.
Θα μου πείτε, γιατί δεν έπαιρνα ένα βαζάκι bonne maman από το supermarket;

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

World Baking Day εν μέσω εκλογών!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Φουρνίσματος με σύνθημα "εσύ για ποιον θα φτιάξεις κέικ;"
Με τίτλο του blog "Μυρωδάτα Φουρνίσματα" ήταν αδύνατο να μην φτιάξω κάτι. Επέλεξα μία συνταγή που θα αξιοποιούσε τις μελωμένες φέτες λεμονιού και έψησα ένα κέικ. Οφείλω να ομολογήσω ότι η συνταγή δεν με ικανοποίησε πλήρως, αν και πήρε καλές κριτικές το κεκάκι, γι' αυτό και δεν θα τη δημοσιεύσω ακόμα.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Λεμονάδα Μελωμένη

Λεμονάδα Μελωμένη
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Μέλι με λεμόνι... ένας συνδυασμός αρκετά κλασικός, ιδιαίτερα στις καραμέλες για το λαιμό. Είναι γενικά υγιεινός και ιδιαιτέρως γευστικός. Στη μαγειρική τον συναντάμε περισσότερο σε dressings και μαρινάδες, μαζί με διάφορα μπαχαρικά, μουστάρδα κλπ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν είναι πιο διαδεδομένος στη ζαχαροπλαστική.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μακαρονοσαλάτα

Μακαρονοσαλάτα
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Αντί για "Μακαρονοσαλάτα" θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται "σαλάτα της Eurovision".
Γιορτή ονομαστική δεν έχω. Γιορτάζω των Αγίων Πάντων, βασικά επειδή ήθελα από μικρή να έχω μία γιορτή, όπως όλοι οι άλλοι. Ωστόσο η "γιορτή" μου (κινητή, πρώτη Κυριακή μετά του Αγ. Πνεύματος) πέφτει πάντα κοντά ή μέσα σε περιόδους εξετάσεων/ σε εξεταστικές κλπ.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Γενικά, είμαι του αλμυρού πρωινού. Ή, τέλος πάντων, του όχι-πάρα-πολύ-γλυκού πρωινού. Γι' αυτό και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη σχέση με τις μαρμελάδες. Πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω όσο ήταν ακόμα ζεστές και η πάστα φλώρα ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά, αλλά η μαρμελάδα του πρωινού, στο ψωμί ή σε φρυγανιά, δεν με ενθουσίαζε ως προοπτική.
Ακόμα δεν την περιλαμβάνω στο πρωινό μου. Έχοντας, όμως, δοκιμάσει αρκετές μαρμελάδες πια, έμαθα να εκτιμώ την ποιοτική, αρωματική και καλά δεμένη μαρμελάδα, είτε του εμπορίου, είτε, ακόμα περισσότερο, σπιτική.